Sommerkurs

Kitekurs ved Larkollen

Norge Kitekurs

Larkollen & Sletterøyene

Å finne en strand med store, øde strender og stabil vind er ingen lett oppgave i Norge, men Oslo Kiteskole lette og fant! Oslo Kiteskoles kurs er noe dyrere, men vi tar deg med på en helt unik opplevelse! Sletterøyene med sine flate gressletter, sandstrender og optimal vind er et perfekt sted for kitesurfing. Her camper vi på stranda, enten i eget telt eller i skolens lavvo, vi bader, wakeboarder, opplever kuer og sauer på nært hold, du kan ta deg en tur rundt den fantastisk vakre øya, finne sjelefred og samtidig lære kitesurfing. Oslo Kiteskole har egne båter som bringer deg til øya og følger deltagerne under hele turen, og de tilpasser kurset til sine deltageres behov og ønsker. Dette er kurset for både nybegynnere og de mer erfarne, som ønsker å tilspisse sine ferdigheter på vann.

Helgekurset sletterøyene starter fredag kl 20 og avslutter søndag kl 15-16

Om Oslo kiteskole

Hvorfor Oslo Kiteskole?

Oslo kiteskoles visjon er å tilby det mest optimale og beste kurset i kitesurfing. Vi er den eneste skolen som tilbyr undervisning fra kl.0700 til mørket faller på, og det gir våre kursdeltakere mange undervisningstimer. Siden kurset er lagt til en øy, og vi camper der, får vi utnyttet dagslyset og vinden maksimalt. Det er kursdeltagerne selv som setter grensen for mye de klarer i løpet av en dag.

Oslo kiteskole er en av svært få skoler som har opplæring på dypt vann allerede første kursdag, forutsatt at det er gode vindforhold og at deltakerne har oppnådd det nivået som kreves for å klare det. Vi har båter som gir oss nødvendig bistand gjennom hele kurset, noe som øker sikkerheten for våre deltagere. Vi har alltid en tilgjengelig instruktør når eleven er klar, og det er eleven selv som bestemmer hvor mange pauser vedkommende trenger.

Etter en lang og utfordrende dag med kiting er det hyggelig og sosialt å samles rundt bålet for å tilberede mat, spise, bli bedre kjent, lytte til musikk, danse og gjennomgå det man har opplevd og lært gjennom dagen. Våre kursdeltagere har meldt at det er nettopp det sosiale, samhørigheten de opplever med fremmede mennesker og muligheten til å tilbringe en hel helg ute i vakker natur, som gjør at de velger oss flere ganger!

Vi tar deg med på en helt unik opplevelse!

Helgekurs

Kursplan

Fredag

kl.2000-2300

Finne riktig størrelse på våtdrakter, trapeser og hjelp for alle deltagere.

Grunnleggende teori om vind, vind-vindu, kiter, utstyr, kiteboarding osv.

Praktisk teorikurs på land.

Lørdag

ca kl.0800-2100

Praktisk kiting

Ved gode vindforhold kan vi ha mer enn 12 timers praktisk kurs på en dag! På kursets første dag lærer vi det grunnleggende om vind, kitens kraft og sikkerhet. Vi lærer hvordan man rigger, launcher, styrer og lander kiten. Vi kan garantere at du vil få erfaring med å kræsje kiten, men også hvordan du får den opp igjen på en trygg måte. Vårt fokus er sikkerhet og selvstendighet.

Ved gode vindforhold vil vi kunne prøve kiting i vann, men det er en fordel å kunne kontrollere kiten på en god måte før dette prøves ut. Dagen avsluttes ved bålet hvor vi gjennomgår dagens opplevelser og erfaringer, mens vi griller og lytter til musikk.

Søndag

Holder vi på frem til kl.15-16

Læringskurven til den enkelte elev er individuell. Instruktørene våre vil tilpasse undervisning og avansement til den enkelte.

I august og september vil våre kurs starte kl.0900 lørdag morgen. Dette fordi vi ønsker å utnytte dagslyset på best mulig måte. Det blir tidligere mørkt så vi utvider kurset søndag til kl.1700, og tar på denne måten igjen timene fra fredagen.

Inkludert i kitekurset

 • Minst 12 timer opplæring og instruksjon av kite instruktører.
 • Minst 8 timer intensivt praktisk kurs (fredag kl.20:00 til søndag kl.16:00).
 • Båttransport fra Larkollen til Sletterøyene.
 • Bruk av markedets beste kiteutstyr.

Hva kan du forvente deg?

 • Rask læring.
 • Gode vindforhold, blant de beste i landet. Sletterøyene er flate øyer der vinden kommer til uansett vindretning.
 • Et vindsikkert sted kombinert med Norges mest rutinerte instruktører garanterer deg en morsom og lærerik helg!

Hvem passer det for?

Kurset er hovedsakelig for personer som ønsker å lære grunnleggende kiting.

Du må forstå norsk eller engelsk.

Alder

Fra 10 til 70 år.

Alle barn, yngre enn 16 år, må komme sammen med en voksen.

Alle under 18 år må ha skriftlig samtykke fra foresatte.

Vindgaranti

Været kan vi ikke gjøre noe med, men for å sikre fornøyde kursdeltagere, tilbyr vi gratis plass på et annet kurs om det ikke skulle være mulig å fly kite i løpet av helgen.

Hva trenger jeg på et kitekurs?

Ta med mat og vann (minst 5 liter) for hele helgen.

Fredag- og lørdagkveld: ta med mat som kan grilles.

Vi har med gasskomfyr og ekstra kasserolle.

Solkrem, minst faktor 30 for ansiktet. Kroppen beskyttes av våtdrakt.

 • 2 skift badetøy
 • 2 håndklær
 • 2 par joggesko. Et par vil bli brukt i vann, så ikke ta med de nyeste skoa.
 • Våtdrakt, hvis du har. Du kan leie våtdrakt av Oslo kiteskole
 • Regntøy, hvis det er meldt en del regn
 • Varm jakke (vinterjakke anbefales)
 • Vindtett jakke
 • Avfallssekk til å pakke alt utstyr som skal fraktes til Sletterøyene
 • Mobil
 • Toalettpapir
 • Plast/papptallerken
 • Bestikk
 • Lommelykt
 • Telt. Ta med eget telt hvis du har. Hvis ikke, får du plass i et av våre, men da må du regne med å dele telt med andre.
 • Liggeunderlag/luftmadrass. Vi tar med noen ekstra for de som ikke har egne.
 • Sovepose og en god pute (anbefales på det sterkeste)
 • Hjelm (kite-, kajakk-, skatehjelm) hvis du har. Du kan også låne av oss.
 • Flytevest, hvis du har egen. Vi har flytevester for alle kursdeltakere.
 • Har du egen kite og brett, så ta dette med. Vi har kiteutstyr til alle kursdeltakere, men det er viktig at du lærer å mestre ditt eget utstyr.

Undervisning fra kl.0700 til mørket faller på.

Helgekurs Snowkiting

Alle datoene for våre sommerkurs

Vi sees neste år!
Kr.2490 2390 kr student/barn

OKS holder ikke kurs sommer 2019

kurs plass
0

Garantier

Alt er mulig med Oslo Kiteskole

01

Vindgaranti

Hvis det ikke er nok vind til å fly kitene på kurset eller hvis kurset blir avlyst pga dårlig vær, tilbyr vi et nytt kurs gratis.

02

Instruktør Garanti

Max 4 elever per instruktør. Oslo Kiteskole er opptatt at alle skal lære å kite på våre kitekurs, vi har derfor max 4 elever per instruktør.

03

Utstyr Garanti

Alle kursdeltakere skal få låne en trapes og skal ha mulighet til å bruke minst 3-4 forskjellige kiter i forskjellige størrelser. Kitene vi bruker er de beste tube kitene på markedet. Vi har kiter fra Ozone, Naish og Cabrinha og foil-kiter fra Ozone.

Scroll To Top