Vinterkurs

Kitekurs på Hardangervidda

kiteparadis

Hardangervidda mekka for snøkiting

Vi holder våre vinterkurs på Hardangervidda. Hardangervidda er et mekka for snøkiting på grunn av sine store vidder, snødekte innsjøer og meget stabile vindforhold. Kitere fra hele verden kommer hit for å kite og å oppleve hardangerviddas kiteparadis.

Kursplan Hardangervidda: Helgekurset starter fredag kl 21:00 og avslutter søndag kl 16:00

Helgekurs

Kursplan

Fredag

Presentasjon
Levering av materiale

Vi starter kitekurset med et grunnleggende teorikurs fra kl. 21.00 Her finner vi også utstyr til alle deltagerne som de skal bruke hele kurset.

Lørdag

Første dag
Komme i gang

Hos oss starter vi tidlig! For få mest mulig utbytte av dagen starter vi kl 0900 fra Haugastøl. Da kjører vi til kitespottene og ser etter vind. Den første dagen lærer vi å sette opp kitene og vi trener på å fly de med god kontroll. Vi tar på oss skiene/snowboard så fort som mulig den første dagen, avhengig av vindforhold og personlig progresjon.

Du tar selv pauser når du trenger det og bestemmer hvor mye du ønsker å utnytte kurstiden. Vi sørger for at det alltid er instruktører tilgjengelig.

Søndag

Progresjon
Garantert moro

På søndagen starter vi kl 0900 og avslutter kl 1600. Vi fortsetter progresjonen fra lørdagen og koser oss med ski på beina.

Vi skal gjøre vårt ytterste for at du etter en endt kurshelg reiser hjem med en sliten kropp og et stort smil om munnen :)

FØR KURSET

Etter påmelding til kurset vil du motta en e-post og PDF med bekreftelse på kurset, samt all nødvendig informasjon. Her vil du få oversikt over hva du må ta med til kurset, hvor og når du skal møte opp, samt generell teori om kiting. Utover dette er vi alltid tilgjengelige per e-post eller telefon, slik at du når som helst kan få svar på de spørsmål du måtte ha. Ikke nøl med å ringe oss på tlf (0047) 45106082 hvis det er noe du lurer på.

MÅLET MED KURSET

Kursets mål er å gjøre deg til en selvstendig kiter. Du vil lære det du trenger å vite om sikkerhet og kitekontroll for å kunne øve videre på egen hånd.

Hvor langt du kommer på kurset avhenger av dine ferdigheter, ambisjoner og forutsetninger. Noen går kanskje i gang med mer avanserte hopp allerede på kursets første dag, mens de aller fleste kommer i gang med kiting på ski. Vårt kurs vil gi deg en trygg og god utvikling som kiter.

HVOR GOD OPPFØLGING FÅR JEG?

Vi legger opp kurset etter den enkelte elevs ferdigheter og ambisjonsnivå. Vi har max 4 elever per instruktør og kan derfor følge opp hver enkelt gjennom hele kurset, uansett nivå.

Kurset passer for de uten erfaring, de med noe erfaring, de som har tatt ett kurs flere år siden, de som ønsker å gå et kurs til eller som bare ønsker videre veiledning. Gi oss gjerne beskjed før kurset slik at vi kan tilpasse undervisningen på en best mulig måte etter dine ønsker, behov og ditt nivå.

VANLIGE SPØRSMÅL

Hva er best av ski og snowboard?

Det er enklere å holde balansen og konsentrere seg om å beherske selve kiten med ski på beina. De som lærer snøkiting på ski, har vanligvis en raskere progresjon enn de på snowboard.

Kan jeg bruke telemarkski?

Ja, så lenge du bruker alpine ski med stive støvler.

Kan jeg bruke langrennsski?

Nei

Kan jeg leie ski?

Ja, det er et alpinanlegg i nærheten hvor man kan leie utstyr.

Jeg har kjøpt en kite, skal jeg ta den med?

Ja, det kan du gjerne gjøre slik at vi kan vise deg hvordan sikkerhetssystemet fungerer på akkurat din kite.

Hvilken type kite bør jeg kjøpe?

På kurset vil du få informasjon om forskjellige typer kite. Vi bruker kiter fra Cabrinha, Ozone eller Naish som er de desidert beste kitene på markedet.

Få en ny og uforglemmelig opplevelse

Sov på hytta vår

Overnattingsmuligheter

Sov med oss på hytta vår

Det er mulig å overnatte på hytten sammen med instuktørene. Vi leier en stor hytte på Ustaoset der det er plass til noen personer i tillegg til instruktørene. Dette er en god mulighet til å treffe andre mennesker med samme interesse. Vi pleier å ha en hyggelig kveld med felles middag og god stemning.

Prisen for to netter er 750.00 kroner. Dette inkluderer frokost både lørdag og søndag.

Andre muligheter

Hytter på Ustaoset, Geilo, Ål

Dersom det ikke er ledig overnatting på Haugastøl Turistsenter, finnes det flere andre muligheter for overnatting.

Ustaoset ligger 13 km fra Haugastøl. Geilo ligger 23 km fra Haugastøl. Det finnes flere hotell og mange hytter på Ustaoset og på Geilo. Du bør kjøre med egen bil hvis du skal overnatte på Ustaoset eller Geilo!

Hytteutleie Ustaoset:

FINN.NO Hytter

For annen overnatting www.geilo.no (ca 20 min å kjøre til Haugastøl)

Det finnes mange hotell og mange hytter rundt Geilo. Geilo ligger 24 km fra Haugastøl.

www.geilo.no

www.ustaoset.no

Helgekurs Snowkiting

Alle datoene for våre vinterkurs

Oslo kiteskole holder ikke kitekurs vinter 2019
Kr.0 0 kr student/barn

Oslo kiteskole holder ikke kitekurs vinter 2019

kurs plass
seng ledig
0
0 av 0

Garantier

Alt er mulig med Oslo Kiteskole

01

Vindgaranti

Hvis det ikke er nok vind til å fly kitene på kurset eller hvis kurset blir avlyst pga dårlig vær, tilbyr vi et nytt kurs gratis.

02

Instruktør Garanti

Max 4 elever per instruktør. Oslo Kiteskole er opptatt at alle skal lære å kite på våre kitekurs, vi har derfor max 4 elever per instruktør.

03

Utstyr Garanti

Alle kursdeltakere skal få låne en trapes og skal ha mulighet til å bruke minst 3-4 forskjellige kiter i forskjellige størrelser. Kitene vi bruker er de beste tube kitene på markedet. Vi har kiter fra Ozone, Naish og Cabrinha og foil-kiter fra Ozone.

Scroll To Top